,,Sosnowickie smaki- ryby Doliny Tyśmienicy i Wieprza w tradycyjnym i nowoczesnym wydaniu”
W ramach działania ,, Realizacja lokalnych strategii kierowanych przez społeczność ” zorganizowane zostało wydarzenie o charakterze promocyjno-informacyjnym mające na celu promocję lokalnych produktów p.n,, Sosnowickie smaki – ryby Doliny Tyśmienicy i Wieprza w Tradycyjnym i nowoczesnym wydaniu” w miejscowości Sosnowica, które cieszyło się dużym zainteresowaniem wśród lokalnej społeczności. . W toku imprezy zorganizowane zostały pokazy przyrządzania dań i potraw rybnych w dwóch odsłonach ,tradycyjnym i nowoczesnym wydaniu wraz z degustacją dań. . Zadaniem kucharza było zainteresowanie zgromadzonej publiczności rybną dietą .W programie pokazu zaprezentowano również receptury dań z potraw rybnych, praktyczne porady związane z ich przyrządzaniem, komponowaniem i proporcją składników, a także walory smakowe i zdrowotne rybnej diety. Ponadto zorganizowane zostały konkursy tematyczne związane z tematyką ryb i produktów rybnych prowadzone przez konferansjera. Dla dzieci udostępnione zostały darmowe atrakcje, dmuchaniec , zjeżdżalnia, szczudlarz oraz inne atrakcje. Wydarzenie zostało poprzedzone kampanią informacyjną z wykorzystaniem środków przekazu takich jak plakaty informacyjne. Przekaz promocyjny wydarzenia dotyczył zalet ryb i produktów rybnych w codziennej diecie, co znalazło bezpośrednie przełożenie na wzrost konsumpcji oraz sprzedaży produktów.