,,Sosnowickie smaki- ryby Doliny Tyśmienicy i Wieprza w tradycyjnym i nowoczesnym wydaniu

 

W ramach działania ,, Realizacja lokalnych strategii kierowanych przez społeczność ”  zorganizowane zostało wydarzenie o charakterze promocyjno-informacyjnym  mające na celu promocję lokalnych produktów p.n,, Sosnowickie smaki – ryby Doliny Tyśmienicy i Wieprza w Tradycyjnym i nowoczesnym wydaniu”  w miejscowości   Sosnowica, które cieszyło się  dużym zainteresowaniem wśród lokalnej społeczności.  . W toku imprezy zorganizowane zostały  pokazy przyrządzania dań i potraw rybnych w dwóch odsłonach ,tradycyjnym i nowoczesnym wydaniu wraz z degustacją dań.  . Zadaniem kucharza  było zainteresowanie zgromadzonej publiczności rybną dietą .W programie pokazu zaprezentowano również receptury dań z potraw rybnych, praktyczne porady związane z ich przyrządzaniem, komponowaniem i proporcją składników, a także walory smakowe i zdrowotne rybnej diety. Ponadto zorganizowane zostały konkursy tematyczne związane z tematyką ryb i produktów rybnych prowadzone przez konferansjera. Dla dzieci udostępnione zostały darmowe atrakcje, dmuchaniec , zjeżdżalnia, szczudlarz oraz inne atrakcje. Wydarzenie zostało poprzedzone kampanią informacyjną z wykorzystaniem środków  przekazu takich jak   plakaty informacyjne. Przekaz promocyjny wydarzenia  dotyczył zalet ryb i produktów rybnych w codziennej diecie, co znalazło bezpośrednie przełożenie na wzrost konsumpcji oraz sprzedaży produktów.